Oli tuossa pari viikkoa sitten tullut erääseen jo oikeastaan hylättyyn sähköpostiin viestiä eräältä entiseltä pelikoneoperaattorilta kaakkoissuomesta jossa kauppasi varastoon jääneitä viimeisiä pelikoneita, mm jokeri pokeri ja trivia potti. Kumpikaan noista ei vielä hirveetä kiinnostusta herättänyt ja meinasin jo olla vastaamatta koko viestiin kun sen lähetyksestäkin oli jo kolmatta viikkoa, mutta kysyin kuitenkin että missä hinnoissa mahdollisesti liikutaan, johon kaveri vastasi että koneet saa hakea ilmaiseksi jos kiinnostaa. Sen verran houkkutteleva tarjous oli että ei kun hakemaan. Hieman harmitti että kolmas kone, Monopolipelin kolikkoautomaattiversio joka olisi ollut myös vielä pari viikkoa sitten oli jo keritty lahjoittaa muualle.

Paikanpäällä kyytiin lastattiin em. pelit ja lisäksi kyytiin tuli vielä Dream online kosketusnäyttöpeli josta tosin puuttuin keskusyksikkö, mutta kosketusnäyttö ja muu oheiselektroniikka oli vielä tallella, paljon hyviä varaosia samanlaiseen joka minulla oli jo ennestään. Samaiseen peliin tuli lisäksi mukaan yksi monitori johon kahdet ehjät kortit sekä ainakin parikymmentä jonkinlaista I/O-korttia jotka siis käyvät periaatteessa mihin tahansa tietokoneeseen.

Sen enempää en koneita kokeillut että toimiiko, eikä noista odotukset kauhean korkealla olekkaan - ilmaiset asiat on monesti hintansa väärti - mutta saas nähdä. toimivana on varastoon kuulemma tuotu mutta joskus ilmeisesti jo markka-aikaan ja nyt ainakin olivat kylmässä varastossa.